Кметът Мелемов изпрати Мариела и Калин на Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс

Кметът Мелемов изпрати Мариела и Калин на Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс

Днес в Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование –Смолян се проведе церемония по изпращането на Мариела Налбантова и Калин Георгиев, които ще участват в Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс Австрия, 2017.

Те ще се проведат от 14 до 25 март т.г. На събитието присъстваха кметът Николай Мелемов и секретарят на община Смолян Момчил Николов. „Ще продължим традицията да подпомагаме участието ви в игрите на Спешъл Олимпикс. Убеден съм, че ще представите достойно Смолян и България на това престижно състезание. Изказвам благодарност и на вашите преподаватели и възпитатели за добре свършената работа и положените усилия, свързани с подготовката ви. Пожелавам ви успешно представяне, да сте здрави и да се забавлявате”, пожела Мелемов на Мариела и Калин.

Директорката на центъра Мария Семерджиева подкрепи своите възпитаници и също им пожела да са завърнат с поредните златни медали. Тя заяви, че за екипа на институцията е изключителна чест и отговорност участието на децата и учениците със специални потребности в различни инициативи с цел тяхното личностно израстване и развитие.

Семерджиева посочи, че от 2009 г. се изпращат от Смолян участници в игрите на Спешъл Олимпикс. От 11 състезатели в националния ни отбор, 2 са от Смолян и двама от Чепеларе. В рамките на 10 дни в игрите ще вземат участие 3000 атлета, 1100 треньора, 3000 доброволци и 500 официални лица от 110 държави.

Мариела е възпитаник на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, където преди години се даде началото на регионалните игри на „Спешъл Олимпикс. Момичето е 13 години и заяви, че е готова за голямото спускане. Тя ще се състезава в дисциплината „Алпийски ски”. Калин е ученик в СУ „Отец Паисий” в Смолян. Той е на 15 години и иска да спечели медал за България. Той ще се състезава в дисциплината „Ски бягане”.

Нашите състезатели бяха поздравени с музикална програма от малчугани от детската градина в Устово. На събитието по изпращането присъстваха директорите на ОУ „Проф.д-р Асен Златаров” и на СУ „Отец Паисий”, родители, учители и деца от Ресурсния център. Всички пожелаха на състезателите успех и достойно представяне.

Вирни се горе