Кметът инспектира изпълнението на мащабния проект по благоустрояване на Смолян

Кметът инспектира изпълнението на мащабния проект по благоустрояване на Смолян

Днес кметът Николай Мелемов и заместничката му инж. Мария Палагачева посетиха обектите, които се изпълняват по проект „Благоустрояване на уличната мрежа, квартална среда и подобряване на условията за обществен отдих”, финансиран от оперативна програма Регионално развитие 2007-2013. Ръководството на общината искаше да инспектира приключването на строително-ремонтите работи и как се изпълнява проекта, свързан с благоустрояването на Смолян, съобщиха от общината.

Кметът Мелемов обяви, че е доволен от извършените строителни дейности на Стария център и чаршията в кв.Устово. Срокът на проекта е удължен поради обжалване на една от процедурите. Мащабният проект по който се благоустроява Смолян е за 5 016 956,17. Възложител е Община Смолян. Проектант е „Униарх” ЕООД – Смолян, а строителният надзор се извършва от „Контрол-инвест” ЕООД – Пловдив.

Проектът обхваща Стария център, паметника до кино „Дружба” „Орфей и Евридика”, кв. Устово- Чаршията и ж.к. „Прогресите” и улиците „Боровец” и „Станковица” в Райково.

След приключване на мащабната реконструкция, в разгара на лятото смолянчани и гостите на града ще се радват на нов парк за отдих с много повече тревни площи и места за почивка. Изградени са вече площадки с фонтани и рампи за детски колички. За най-малките са има кътчета за игри с катерушки, люлки и други детски съоръжения, които ще направят лятото им безгрижно и изпълнено с игри.

Вирни се горе