Кмет раздаде над 150 хляба във формата на сърца в аванс за деня на влюбените

Кмет раздаде над 150 хляба във формата на сърца в аванс за деня на влюбените

Известният с нестандартните си хрумвания кмет, на чепеларското село Забръдо, раздаде 152 хляба във формата на сърца, в чест на Свети Валентин. Хлябът е раздаден през уикенда на жените в родопското село, както и на туристите. Мястото, което е било избрано за тази цел не е била случайно. Това е станало пред т.н. Банката за любовни пожелания по случай 14 февруари. Сърцата са с надпис: LOVE, изработени от симид и са оцветени в цвета на любовта с червено цвекло. Вкусните символни пити са изработени от майстори, чиито пекарни се намират на Събота пазара в Пловдив. Пекарите са направили и две огромни сърца от симид за кмета на Забърдо, който на Свети Валентин има и личен празник. Огромните сърца управникът е подарил на свои приятели, съобщи Дарик.

По идея на Черпоков, от 9 години Банка за любовни пожелания в Забърдо събира съкровените мечти на влюбените в селото. Тя е във формата на сърце и е изписана с текстове от родопски песни, посветени на любовта. Любовната кутия е поставена на забърдовското колело, на което някога се събирали младите влюбени. Кутията с любовни послания се отваря на връх Свети Валентин и обясненията в любов се четат публично и се лепят в специална Книга на влюбените, която се съхранява в кметството.

“През годините много туристи посетили селото, са оставили посланията си в кутията. След време, когато отново дойдат при нас, могат да видят посланието, което са написали”, коментира Черпоков. На Свети Валентин , кметът на Забърдо подарява всяка година символи със сърце на всички жени в селото, независимо от възрастта им. “ Любовта възраст няма, всеки обича някого“, категоричен е Черпоков. На 14 февруари той ще води фолклорната група от селото “Евробаби” в с. Брестник за празнуване, където ще се зарязват традиционно с празник лозята за Трифон Зарезан. За там той отново е приготвил армагани за местните от още 100 пити във формата на сърце.

Вирни се горе