„Клинър“ отправя апел към гражданите на Смолян да не паркират автомобилите си пред контейнерите за битов отпадък

„Клинър“ отправя апел към гражданите на Смолян да не паркират автомобилите си пред контейнерите за битов отпадък

Служители на почистващата фирма ежедневно се сблъскват с недобросъвестни граждани, които паркират автомобилите си точно пред контейнерите за смет в Смолян. По този начин, съдовете не могат да се изкарат и съответно отпадъка да бъде извозен. Местата, на които най-често възниква този проблем са централните зони на града.

Обичайно хората оставят колите си пред „Бобрите“ на кино „Дружба“, ул. „Кольо Шишманов“, ул. „Спортна“, ул. „Студентска“, ул. „Хан Аспарух“, ул.“Дичо Петров“ и т.н. Всеки един сметосъбиращ автомобил се движи по определен график. В рамките на работния ден всеки екип има район, който трябва да обслужи. Паркиран автомобил пред съдовете за смет, възпрепятства работата на служителите. При такава ситуация сметосъбиращатата кола не може да чака освобождаването на терена, а трябва да продължи към следващите точки, които по график трябва да бъдат почистени.

Особено критична е зоната около СОУ „Св. св. Кирил и Методии“, където ежедневно се получава този проблем. В не малко случаи се налага на шофьорите от фирмата да се обръщат към органите на реда за съдействие.

В тази връзка „Клинър“ се обръща с апел към гражданите да не паркират колите си пред контейнерите за битов отпадък. Фирмата призовава единствено за проява на съобразителност и толерантност от страна на шофьорите по централната пътна мрежа в града. По този начин служителите ще могат безпрепятствено да вършат работата си.

Вирни се горе