Изпратихме наш контингент на мисия в Афганистан

 Изпратихме  наш контингент на мисия в Афганистан

За нас най-важното е след шест месеца да Ви посрещнем живи, здрави и в пълен състав, каза в приветствието си Николай Мелемов

Официална церемония по изпращането на контингент от военнослужещи на мисия в Афганистан се проведе днес в Смолян. Водосвет за здраве, благоденствие и успешно завръщане на нашите войни отслужи пред храм „Св.Висарион Смоленски” архимандрит Висарион в съслужение със свещениците Запрян Шиков и Димитър Михайлов. Сред официалните гости бяха областният управител Димитър Кръстанов, кметът Николай Мелемов, секретарят на община Смолян Момчил Николов, зам.-командирът на 68 бригада „Специални сили” полк. Стефан Горчев, командирът на 101 –ви Алпийски батальон подп.Димитър Кацаров, шефове на институции и др. Нашият контингент заминава за шест месеца Афганистан след специализирана подготовка и получена сертификт.

Мисията му е свързана с охрана и участие в операцията на международните сили за поддържане сигурността в Афганистан. „Чака ми една отговорна и трудна мисия, но съм сигурен, че вие ще покажете професионализъм и ще защитите достойно името на БА, Сухопътните войски и 101 –ви Алпийски батальон”, каза в словото си подп.Кацаров. Той пожела здраве и късмет на контингента и да се завърнат след шест месеца след успешна мисия. „ Има горещи точки по света, където демократичните общества трябва да помогнем. Именно с тази високохуманна мисия сте натоварени и вие и не се съмнявам, че ще представите достойно Българската армия. За нас най-важното е след шест месеца да Ви посрещнем живи, здрави и в пълен състав. Ние сме с Вас нека и Господ да е с вас,” посочи в приветствието си Мелемов.

На площада пред храма присъстваха близки, роднини и приятели на военнослужещите.

Вирни се горе