Хотелиери: С премахването на пожарната 15 хилядна леглова база се поставя под риск

 Хотелиери: С премахването на пожарната 15 хилядна леглова база се поставя под риск

Хотелиери в Пампорово протестират срещу закриването на Пожарната в курорта. Бизнес и местна власт недоумяват как преди старта на сезона курорт от национално значение ще остане без подабна структура. В зимния сезон над 15 хиляди леглова база в комплекса се подлага на риск, в случай на инцидент, категоричен е един от собствениците на апартаменти в Пампорово Николай Рагин, предаде Дарик.

„Всички, които в момента сме тук, силно се надяваме ,че правителството в лицето на г-н Бойко Борисов ще вземат правилното решение и ще стпрант тази идея , която наистина е безумна. Това е национален курорт, с национално значение и няма как тук да се създава частна пожарна. Това просто е решение на хора, които стоят в кабинета, написали една наредба с някакви изисквания без да са се сблъскали с действителността, с реалността какво се случва тук на място“, коментира Кметът на община Чепеларе Славка Чакърова.

Против закриването на пожарната на днешните протести в курорта, където се събраха местни хотелиери и общинари от Чепеларе се обяви и Екатерина Дафовска, която също има хотел в Пампорово. „Против съм закриване на службата, защото както чухте от всички инстанции и хотелиери, много голяма несигурност ще има в нас“, добави Дафовска. Общинари и хотелиери ще изготвят протестно писмо, което ще изпратят до премиера, министъра на вътрешните работи и до министъра на туризма.

Като изстрел в гърба на бизнеса пък определи намерението на държавата да закрие Пожарната служба в Пампорово народният представител от БСП от Смолян Дора Янкова. „Присъствала съм на сбирки на редица посланици от света с министъра на вътрешните работи, които първо питат имали сигурност в курортите ни, полиция, пожарна и т.н. Ако се разбере, че през настоящият сезон няма да има такава служба, ще се отрази негативно на имиджа на курорта“, категорична е Янкова. Тя се закани да внесе питане в Народното събрание, относно намерението за закриването на Пожарните служби в Пампорово и Боровец.

Вирни се горе