Гръцката страна има желание до 2020 г. да изгради Онкоцентъра в Смолян

Гръцката страна има желание до 2020 г. да изгради Онкоцентъра в Смолян

Гръцкият посланик Димостeнис Стоидис се срещна днес с кмета Николай Мелемов. Това е първото работно посещение на дипломата областния град. Негово Превъзходителство поздрави градоначалника с изборната победа, пожела му успешен мандат през който да стартира ГКПП „Елидже” край Рудозем. Мелемов благодари за пожеланията и посочи, че община Смолян има много добри контакти и ползотворно сътрудничество с побратимените гръцки градове. Кметът на Смолян запозна госта и с последната среща в Сандански , където се състоя първото заседание на Съвместния комитет за наблюдение на Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ Гърция-България 2014-2020. На нея беше одобрена поканата за стратегически проекти, сред които е и ГКПП „Елидже”.

Гръцкият посланик се запозна и с българо-гръцкия проект за Онкоцентър в Смолян. Разгледа и медицинското оборудване, което е доставено през 2009 г. в община Смолян. Димостенис Стоидис посочи, че гръцката страна има желание до 2020 да изгради Онкоцентъра.

В срещата участваха още зам.-кметът Марин Захариев и почетният гражданин на Смолян Георги Чилингиров, който е председател на Българо-гръцкото дружество за приятелство.

Вирни се горе