Горски служител заподозрян за убийството на кучета край Рудозем

Горски служител заподозрян за убийството на кучета край Рудозем

Служител на Държавното горско стопанство в Смилян, е заподозрян за убийството на двете кучета, които бяха открити от полицията застреляни в коритото на река Елховска, в землището на с. Войкова лъка, община Рудозем.

Това съобщиха за Дарик от Районна прокуратура в Мадан. Четириногите били убити със законно притежавано от въпросното лице ловно оръжие, което е било предадено доброволно в служба „КОС“ при РУ-Мадан.

Разследващите са установили още на този етап, че е било, издадено на същото лице от ТП „ДГС“-Смилян на разрешително за индивидуален лов за вреден дивеч, в ловището и местността, за която има данни, че е било извършено отстрелването на двете кучета.

„Мотивите за извършеното от него деяние, са в процес на изясняване в хода на извършващото се разследване. Образувано е било досъдебно производство. Към настоящия момент няма привлечено лице в качеството на обвиняем.

Предстои назначаването и извършването на необходимите експертизи. При събиране на достатъчно доказателства във виновността на определено лице за извършено престъпление по Наказателният кодекс, ще бъде повдигнато и предявено конкретно обвинение“, коментира още прокурор Петко Братованов.

Сигналът за убитите кучета бе подаден на 20 януари, като по разпореждане на Районна прокуратура Мадан са били предприети незабавно необходимите неотложни процесуално-следствени действия от органите на РУ-Мадан.

Извършен е бил оглед на местопроизшествието, при който е присъствал и ветеринарен лекар. Установено е било, че двете кучета са простреляни с огнестрелно оръжие.

Вирни се горе