Голям читалищен форум се провежда в Смолян

Голям читалищен форум се провежда в Смолян

Семинар посветен на работата на читалищата се провежда днес в Областната администрация в Смолян. Организатор на форума е Рeгионалният експертно-консултантски и информационен център „Читалища” – Смолян, съвместно с Министрество на културата.

Целта на семинара е да запознае работещите в народните читалища с приоритетите и дейностите, заложени в Националната стратегия за учене през целия живот и конкретно за развитие на потенциала на читалищата в областта на неформалното и самостоятелно учене.

Във форума ще участват представители на над 90 читалища, областни и общински администрации, регионални библиотеки, музеи, неправителствени организации, училища и други структури, които работят в областта на образованието и културата. В хода на форума ще бъдат представени водещи практики от дейността на читалищата, успешни форми за учене през целия живот, осъществени в сътрудничество с други институции, ще бъдат потърсени нови възможности за споделяне на ресурси и актуални програми за финансиране на проекти.

Вирни се горе