Фонд „Земеделие” одобри субсидии по проекти на общини от Смолянска област

Фонд „Земеделие” одобри субсидии по проекти на общини от Смолянска област

През 2011 Фонд „Земеделие” одобри субсидии от 278 млн. лева за общински проекти по ПРСР, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

През изминалата година Държавен фонд „Земеделие” обработи всички инвестиционни предложения, подадени от общини. Заявленията са по мерки 313 „Насърчаване на туристическите дейности”, 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и 322 „Обновяване и развитие на населените места” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Размерът на договорената субсидия възлиза на 277 963 227 лв.

Одобрените проекти от област Смолян са – "Реконструкция на част от общинска пътна мрежа на община Рудозем- път ІV клас- м. Чифлика SML2248 път ІV клас – с. Пловдивци -с.Корита -с.Мочуре SML2210.

В община Неделино – "Рекострукция на улици в селата Средец, Кочани, Диманово и Гърнати.

В община Доспат – “Спортен център – Доспат”, ремонт на сграда на НЧ “Светлина-1928” и „Реконструкция и изграждане на улична мрежа и площади в населени места в община Доспат” и ремонт и обновление на сградата на НЧ “Просвета 1943”.

В община Борино – “Среднопланински атрактивен маршрут – “Дяволска пътека”, като начин за насърчаване на туристическите дейности в община Борино, чрез развитие на интегриран селски туризъм”, съобщиха от министерството.

Вирни се горе