ФК „Граничар 2008” – гр.Доспат проспа една година

ФК „Граничар 2008” – гр.Доспат проспа една година

Това каза кметът на община Доспат инж.Елин Радев. ФК „Граничар 2008” – гр.Доспат тази година не участва в областни първенства за деца и мъже тъй като не била подадена заявка за участие, а заявката е трябвало да се подаде през септември миналата година от УС на клуба.

На въпросът „Какво предстои?”, Радев отговори, че за да не загуби клуба лиценза през следващата година трябва да участва в общинския турнир по футбол за деца и мъже през месец май /традиционно организиран и провеждан в края на месец май под патронажа на кмета/и през месец септември да се подадат заявките за участие в Областното първенство. Кметът уточни също, че през месец декември 2016-та ще се проведе Общо събрание на ФК „Граничар 2008” – гр.Доспат, тъй като мандатът на настоящия управителен съвет изтича. Очаква се изборът на нов УС на клуба.

Кметът на община Доспат инж.Радев коментира, че е необходимо млади хора да поемат клуба, които ще развият футбола в общината, а по думите му такива има. „Не може за 12 месеца ФК „Граничар 2008” – гр.Доспат да няма изигран и един мач. Това води до осакатяване на младежите ни, а това е недопустимо”, категоричен е Радев.

Вирни се горе