Експерти на РЕКИЦ “Читалища"- Смолян ще участват в международна конференция

Експерти на  РЕКИЦ “Читалища"- Смолян ще участват в международна конференция

Експерти на РЕКИЦ “Читалища"-Смолян са поканени да присъстват на международна конференция в София, където ще бъде обсъдено бъдещето на Европа….. Европа като културен и граждански проект е акцентът на международната конференция „Софийски разговори за Европа”, която ще се открие в София на 13 септември 2013 г. от 09.30 ч в зала 8 на НДК,съобщи Недялка Мачокова – р-л.,РЕКИЦ ”Читалища”- Смолян.

Конференцията е част от серия дебати за бъдещето на Европа, които се провеждат в редица европейски столици. Организатор на събитията е инициативата „Душа за Европа” – паневропейска неправителствена мрежа, която работи за насърчаване на европейското гражданство и европейската идентичност с помощта на културата.

В „Софийските разговори за Европа” ще се включат евродепутатите Дорис Пак (ЕНП, председател на Комисията по култура и образование), Ханес Свобода (председател на групата на социалистите и демократите), Андрей Ковачев (ЕНП-ГЕРБ, член на Парламентарната работна група на „Душа за Европа“), министърът на културата Петър Стоянович, кметът на София Йорданка Фандъкова, творци и културни активисти от различни български и европейски градове, анализатори, представители на неправителствени организации. Целта на разговорите е да се излезе от технократското говорене за бъдещето на Европа и да се постави акцент върху Европа като културен и граждански проект.

Вирни се горе