Екипи на пътното в Смолян цяла нощ са разчиствали паднали камъни, Пампорово побеля

 Екипи на пътното в Смолян цяла нощ са разчиствали паднали камъни, Пампорово побеля

Цяла нощ дежурните екипи на Областно пътно управление (ОПУ) в Смолян са разчиствали пътните платна от паднали камъни. Имало е редица сигнали за препятствия по пътните настилки в направленията Девин-Михалково, Чепеларе – Нареченски бани и на територията на община Рудозем, съобщиха от дежурната част на пътното управление в родопския град. „Имаше редица сигнали през нощта за паднали камъни.

Екипите се отзоваха на всички сигнали и те са разчистени. През нощта преваля и сняг по проходите в Смолянско, но не се стигна до снежна покривка и съответно не се наложи да разчистваме сняг. В момента пътните настилки са мокри, като опасността от падащи камъни е на територията на цялата област. Температурите варират от 1 до 9 градуса“, добавиха още от ОПУ – Смолян.

От планинската спасителна служба (ПСС)в Пампорово съобщиха, че в района на връх „Снежанка“ и хижа „Студенец“ е побеляло от сняг, но не може да се каже че има натрупване в сантиметри. „Валя сняг, побеляло е, но не можем да говорим за настилка в сантиметри“, коментира дежурният от ППС – Пампорово. Най-ниската температура в курорта измерена тази сутрин е – 1 градуса, а според Автоматичната синоптична станция Рожен, в 05:00 ч. там температурата е била – 3 градуса.

На връх Мечи чал също падна сняг. От снимките, които са качени в социалната мрежа, се вижда, че там също е преваляло вчера и има натрупана няколко сантиметрова настилка.

„Снощи към 20:00 часа започна да вали сняг и успя да натрупа снежна покривка, която е около 3 см. Температурите бяха малко под 0“, коментира Станислав Вангелов от „Вила Мечи чал“, която се намира на 1830 м. надморска височина, над Пампорово и Чепеларе, а самият връх е на 1875 м.

Вирни се горе