Екип на Бюрото по труда в Девин ще обслужва на място безработни от седем села в общината

Екип на Бюрото по труда в Девин ще обслужва на място безработни от седем села в общината

Кметът на община Девин сключи споразумение за сътрудничество с Агенцията по заетостта, чрез дирекция „Бюро по труда”, Девин, с което се разкриват изнесени работни места. Те ще предоставят услуги по заетостта на търсещите работа лица и работодателите на място в селата Триград, Жребево, Кестен, Михалково, Осиково, Стоманево и Селча. За тази цел общината ще подсигури помещение и техническо оборудване за всяко конкретно изнесено работно място, както и транспорт на екипа от дирекция Бюро по труда до населеното място в определен график.

На 7 май ще се обслужват безработните в селата Михалково и Осиково, на 8 май – в Селча и Стоманово, а на 9 май – в Кестен, Жребево и Триград. Така регистрираните безработни лица от тези села вече няма да им се налага да пътуват до Девин, за да декларират статуса си, а ще бъдат обслужвани на място, посочи кметът.

До разкриване на тази услуга се стигна след разговори на Цветалин Пенков с Агенцията по заетостта, в частност с Бюрото по труда в града. Искането е на жители на тези населени места, на които предвижването им до общинския център е трудно. В мотивите си Цветалин Пенков посочва, че в част от селата на община Девин общественият транспорт е нередовен, а и доста скъп. В същото време безработните не са в състояние да си позволят допълнителни разходи за транспорт.

Вирни се горе