Единадесет села в Смолянско все още са без електричество

 Единадесет села в Смолянско все още са без електричество

Ситуацията с електрозахранването в Югоизточна България постепенно се нормализира

Обстановката с електрозахранването в засегнатите от снеговалежа райони постепенно се нормализира. Екипи на Електроразпределение Юг успяха да възстановят електроснабдяването и за малки и отдалечени селища. В допълнение за единични села в области Смолян, Хасково и Пловдив дружеството е доставило мобилни генератори за електроенергия.

Единадесет села в област Смолян все още са без електричество. Екипи на електроразпределителното дружество работят за възстановяване на авариите. Селата без ток са в общините Мадан, Златоград, Девин, Борино. Десетки населени места в областта останаха без електричество вчера след обилния снеговалеж. Авариите са предизвикани най-често от прекъсване на елетропроводи от тежкия сняг.

Смолян, 7 февруари /Христина Георгиева, БТА/ Три села в област Смолян все още остават без електричество, според информация от Областната администрация. Екипи на елетроразпределителното дружество работят за възстановяване на захранването. Остава в сила условието за задължително движение с вериги през пътищата Проглед-Стойките, Смолян-Девин-Михалково, Рудозем-Смолян и Пампорово-Смолян, информират от Областното пътно управление. Не се допуска движение на товарни автомобили над 12 тона и коли с ремаркета и полуремаркета по трасетата Батак- Доспат, Сърница- Доспат, Михалково- Чуреково, Проглед- Стойките, Девин- Михалково, Рудозем- Смолян и Пампорово- Смолян. Пътищата Лъки- Рожен и Момчиловци- Момина вода остават затворени заради снегонавявания. /МХ/

Вирни се горе