Джипи от Борино - един от "Достойните българи"

 Джипи от Борино - един от "Достойните българи"

За 14-та поредна година се проведе церемония по повод инициативата на в. “24 часа” “Достойните българи”. Зала 6 на Националния дворец на културата (НДК) събра отново на едно място водещи обществени и политически фигури в страната, сред които беше и министър-председателят на Р България Бойко Борисов. Те наградиха най-достойните българи, направили необикновени постъпки, помогнали в труден момент, рискували живота си, за да спасят други хора, отстоявали благородни каузи.

“Това е единственото публично мероприятие, което не трябваше да отложим днес, тъй като то не е празненство, а събитие, с което да отличим тези, които са си рискували и дали живота”, бяха думите на премиера Бойко Борисов на фона на случилите се терористични атентати в Брюксел същия ден.

Актьорът Любо Нейков награди д-р Митко Хаджиев – общопрактикуващ лекар в с. Борино, Смолянско, с 1800 души от още 5 селища в пациентската си листа. С личния си ехограф е открил и диагностицирал 6 онкозаболявания.

“Аз мисля, че поведението на тези българи е единствената алтернатива на тероризма. Единствената ми молба е тази доброта да стане заразна”, каза известният комик. :

Вирни се горе