Две трети от общините, обслужвани от EVN България, ползват услугата „Енергиен доклад”

Две трети от общините, обслужвани от EVN България, ползват услугата „Енергиен доклад”

Бизнесът с все по-голям интерес към услугата, дружеството консултира енергийно 33 стопански клиенти

Близо 70% от общините, обслужвани от EVN България, са се възползвали до този момент от услугата на дружеството „Енергиен доклад” за индивидуално консултиране на енергийното потребление на всеки обект. Това е сериозен ръст на интереса от страна на местните институции към услугата, като към момента броят на общините в Югoизточна България, които са се възползвали от услугата е 60, което е две трети от общините на територията, обслужвана от дружеството. Сред тях са Бургас, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Смолян, Пловдив. Услугата „Енергиен доклад” предизвиква голям интерес и сред стопанските клиенти на EVN България. Към момента броят на фирмите, които ползват енергийното консултиране на дружеството, е нараснал до 33.

Чрез услугата „Енергиен доклад” EVN България предоставя възможност на общини и фирми за по-ефективно контролиране на енергийните си разходи и по-добро планиране на бюджета. В същото време „Енергиен доклад” е иновативeн подход на EVN България в консултирането за повишаване на енергийната ефективност сред бизнеса и общините.

Услугата, която EVN България предлага вече повече от две години, позволява на клиентите да упражняват ефективен контрол над потреблението на електрическа енергия, което спомага за постигане на по-високи нива на енергийна ефективност. Енергийният доклад осигурява подробна информация и анализ на общото потребление на електроенергия, както и на всички обособени обекти – за различни периоди от време, отчитайки влиянието и на температурния фактор върху потреблението.

Ползвайки „Енергиен доклад” клиентите знаят точно за какво, кога и колко енергия консумират. Същевременно директното сравнение с разхода през предходните две години позволява навременното идентифициране на отклоненията в потреблението на клиентите и потенциала за спестяване. Услугата дава възможност за контрол на разходите, бюджетно планиране и мониторинг върху финансовите потоци, като по този начин е възможно да се предприемат ефективни коригиращи мерки към разумно използване на енергията.

„Енергиен доклад” е създаден специално за клиенти с по-голям брой обекти и съоръжения, снабдявани с електроенергия. Той е правилният избор за общинските администрации и бизнес веригите, за които енергийният мениджмънт е от особена важност и е свързан със значителни разходи за мониторинг и контрол на потреблението. Чрез данните, получени от ползването на „Енергиен доклад”, клиентите на дружеството могат директно да участват в проекти по програми за енергийна ефективност и веднага да отчетат ефективността на вложените инвестиции.

За улеснение на своите клиенти EVN България предлага и персонално консултиране относно перспективите за приложение на „Енергиен доклад” и избора на подходящ вариант за всяка община или фирма.

Вирни се горе