Две детски градини в община Златоград получават 272 000 лева

Две детски градини в община Златоград получават 272 000 лева

Днес в Детска градина „Радост” гр. Златоград и Детска градина „Щастливо детство” с. Старцево, кметът на Община Златоград получи от г-н Николай Николов, заместник-министър на Министерство на енергетиката, ваучер на стойност 272 554 лв.

Община Златоград е в списъка с общините, които ще имат възможността да се възползват от допълнителен безвъзмезден финансов ресурс по Програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия“ към Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Отпуснатият допълнително финасов ресурс ще бъде насочен за реконструкция на котелните стопанства, включващо монтажа на нови котли с възможност за комбинирано изгаряне на пелети и дърва, подмяна на старите амортизирани отоплителни тела и тръбна мрежа в Детска градина „Радост гр. Златоград и Детска градина „Щастливо детство” с. Старцево.

С реализацията на сключения договор, между Министерство на енергетиката и Община Златоград, за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия“, освен за сградите на ОУ „В.Левски”, СУ “Антим I” и Общинска администрация, гр. Златоград, трайно ще се подобри качеството на живот и температурният комфорт в още две сгради с голямо обществено и социално значение от образователния сектор в общината.

За намаляване на тежестта, свързана с преразпределение на разходите, произтичащи от задълженията за изкупуване на електрическа енергия, заместник-министър Николов, днес връчи на Ръководството на „Горубсо – Златоград” АД, Заповед на Министъра на енергетиката за предоставяне на помощ, в размер на 329 349 лв.

Вирни се горе