Доспат спечели първо място на областният футболен турнир за деца

 Доспат спечели първо място на областният футболен турнир за деца

Доспат спечели първо място на областният футболен турнир за деца организиран от зоналният съвет на БФС- Смолян.

Малките футболисти на Доспат се представиха изключително успешно на футболният турнир за деца набор 2008-2009 г. в град Смолян. За поредна година зоналният съвет на БФС- Смолян организира турнира за деца ,на който те могат да премерят сили и умения по футбол. След силното си представяне миналата година, където Доспат направи две победи от два мача, сега амбициите не бяха по-малки, съобщи Пламен Станоев, н-к отдел “Туризъм, спорт и младежки дейности”. Според разпределението Доспат трябваше да срещне в първият си мач за деня футболистите на Родопа Смолян и след това тези на Девин. Мачът с Родопа започна равностойно, като след първото полувреме Доспат се оттегли на почивката с два гола аванс при резултат 4-2.

През второто полувреме Доспат успя да пресира Родопа по целият терен благодарение на добрата си физическа подготовка и не даде никакъв шанс на Смолян дори и за равен мач. Доспат успяха да отбележат 4 гола срещу само един на противника и така записаха първата си победа на турнира с 8-3 срещу школата на Родопа Смолян.. Във втората среща съперник бе отборът на Девин , който също се представяше отлично до този момент. След изтощителният първи мач Доспат реши да излезе с футболистите, който не можаха да играят в първият. Явно подценявайки ситуацията младите футболисти допуснаха бързи два гола във вратата си и на полувремето изоставаха с 0-2. На почивката обаче се взеха необходимите мерки и четирима играчи бяха сменени с тези участвали срещу Родопа .

Второто полувреме започна бурно за Доспат, който се върна в мача с два бързи гола само за пет минути. След изравняването мача стана остър с много единоборства и осезаем натиск на Доспат, който изпусна поне четири гола. В крайна сметка победата бе взета в последната минута след изпълнение на корнер и точно засичане на топката. Така Доспат за втора поредна година има само победи на този турнир и заслужено спечели първото място, за което получиха и чисто нова екипировка.

Вирни се горе