Доспат бори безработицата с редица мерки

 Доспат бори безработицата с редица мерки

Община Доспат е един от големите работодатели за 2012г., това заяви Бисер Чаушев – зам.кмет  специално за „Вестник на Община Доспат”.  Кметът на Община Доспат г-н Антим Пържанов заедно с екипа си положиха значителни усилия за подпомагане на безработни лица и включването им в програми и проекти, насочени към повишаване на трудовата им заетост. Това  са мерки, които намаляват степента на безработицата през отиващата си 2012 година.

Зам.кметът допълва, че до към края на месец юли по проект „Нов избор – развитие и реализация” броят на новоназначените безработни лица е около 100 души. След този период и понастоящем са осигурени работни места , както следва: по програмата „Ново начало” са назначени млади кадри с висше образование с определена специалност в различни отдели на Общинска администрация – Доспат. Техният брой е шест, като основна цел е придобиване на първоначален административен опит. По програмата „Старт на кариерата” има назначен един младши специалист  с висше образование, който в рамките на девет месеци ще навлиза поетапно в професията.

По схема „Развитие” към момента има назначени общо 111 души по различни специалности. Отделно г-н Чаушев допълва, че 10 души от края на месец ноември започнаха работа по мероприятия, свързани със зимното поддържане на пътната мрежа.

От първи януари 2013 ще бъдат назначени още 53 души – 26 еколози, 15 спасители и 12 оператори на водогрейни съоръжения – всички те са обучени в тези специалност доскоро безработни лица.

Вирни се горе