Реконструират Дома на културата в Рудозем по проект

 Реконструират Дома на културата в Рудозем по проект

Община Рудозем спечели проект за реконструкция на Културния дом в града. Проектът на обща стойност 643 041,48 лв.е от „Националния доверителен екофонд” по ОС 1 на „Националната схема за зелени инвестиции”. Точното наименование на спечеления проект е „Повишаване на енергийната ефективност в Културен дом – гр.Рудозем. Този проект има за цел подобряване на енергийната ефективност, оптимизиране на разходите за издръжка на учреждението, подобряване на работната среда.

Проектът включва подмяна на дограма, топлоизолация по фасадите, топлоизолация на покрива, нова отоплителна и вентилационна инсталация на киносалона, реновиране на електрическата инсталация и подмяна на осветлението.

Този проект ще допринесе за повишаване на енергийната ефективност, ще подобри качеството на околната среда, ще подобри работната среда за провеждане на културно-масова дейност в Дома на културата, ще оптимизира разходите за издръжка.

Ръководството на Общинска администрация- гр. Рудозем с удовлетворение заявиха, че със спечеления проект се надяват да променят не само фасадата на културното учреждение, а и да го направят по- атрактивно, по- привлекателно място за всички посетители и особено за младите хора от общината.

Вирни се горе