Тази вечер пътят Смолян- Мугла ще е нормално проходим при зимни условия

Тази вечер пътят Смолян- Мугла ще е нормално проходим при зимни условия

Към 19.00 часа тази вечер се очаква пътят Смолян- Мугла да бъде отворен за движение на леки коли. Верижната машина Т-170 и колесният снегорин се намират на 5км. от селото и се очаква до 3 часа да пробият останалите преспи по пътното платно и движението да бъде възобновено,съобщиха от фирма “Титан Клинър”.

Машините не са спирали работа вече второ денонощие, като смяната на машинистите и зареждането на гориво става на място. Междувременно нова 20-тонна верижна машина на „Титан Клинър” започва работа за уширение на трасето от кв. Средок по посока Мугла като ще чисти и разширява пътното платно, за да се постигне по-високо качество.

Другата машина също ще работи от Мугла към Смолян, за да може в следващите два дни трасето да е перфектно, а и да поеме новите обилни снеговалежи, които се очакват в периода 22-24 февруари. Тази сутрин към селото бяха изпратени 100 килограма брашно и макаронени изделия, 100 яйца, 50кг, сирене и др. продукти от първа необходимост.

В Смолян се работи по разчистване на второстепенните и третостепенни улици, съгласно приетият график. Продължава и извозването на сняг от проблемните улици и квартали, като в тази дейност са включени три машини на „Красин” и самосвал на „Титан”.

До днешна дата от града са извозени около 2000 тона лед и сняг, като акцията продължава заради очакваната нова снежна покривка следващата седмица. Приоритетно се работи и за сметосъбирането в града, което става бавно заради зимната обстановка. Курсовете до депото за отпадъци стават до два пъти по-бавно заради заснеженото и хлъзгаво трасе. Проблемни са и заледените на места градски улици, по които сметосъбирачните автомобили се качват трудно. До края на седмицата проблема с боклука ще се реши, тъй като не се очакват нови съществени снеговалежи, които да усложнят обстановката.

Вирни се горе