До средата на месец април приключва почистването на Смолян от пясък

До средата на месец април приключва почистването на Смолян от пясък

Затруднено е движението по околовръстното шосе на Смолян заради дейности по почистване на хвърления през зимата инертен материал за опесъчаване. Десетки служители от програмите за временна заетост към община Смолян и служители от звеното по чистота към „Титан Клинър” събират пясъка и в двете посоки на „магистралата”. Три самосвала и два багера на „Титан” товарят и извозват събрания отпадък. Активно се работи и по главния път от кръстовище „Панорамен пък” към входа на Смолян при езерото „Рибката”. По шосето има чували с пясък, които предстои да се извозват. Водачите трябва да са внимателни и да шофират с ниска скорост и повишено внимание.

Очаква се до средата на месец април всички улици и главни пътища в Смолян да бъдат почистени от хвърления през зимата пясък и сол, след което ще се предприеме основно измиване.

Благодарение на мобилизацията на община Смолян за пръв път от години дейността по събиране на пясъка от улиците приключва месец след края на зимния сезон. По този начин смолянчани ще бъдат предпазени от запрашаване, а и градът ще е по-чист.

Продължава и пролетното зацветяване на областния град. Отдела по озеленяване работи в района на Стария център, като се засаждат цветя и храсти около площад „Свобода” и новите градинки.

Вирни се горе