ОбС-Девин обединен, работи извънредно за възстановяне на болницата

ОбС-Девин обединен, работи извънредно за възстановяне на болницата

Днес се проведе извънредно заседание на местния парламент в Девин.

Сесията на общинския съвет предизвика успокоение сред присъстващите от колегиалния тон и единната позиция, която изразиха всички по въпроса за болницата. На заседанието присъства и кметът на Девин Цветалин Пенков.

ОбС-Девин работи усилено и излъчи работна група, която ще подготви техническата документация за възстановяване дейността на болницата и за контакт с държавните институции. Тя ще обсъди и проект за бизнес план за приходите и разходите на болничното заведение, резултат препоръките дадени на работната среща в края на миналата седмица със участието на зам.-министъра на здравеопазването д-р Вичев.

Групата е в състав: Диана Чаушева; д-р Елена Василева; Бинка Иванова; Росен Даскалов; Цветалин Пенков; Анелия Джебирова и д-р Емилия Апостолова.

Паралелно с това се водят и разговори с лекари – желаещи да работят в МБАЛ Девин.

По втора точка от дневния ред, относно разглеждане на проект – бизнес план за възстановяване дейността на болницата, докладната отпадна поради факта, че бизнес планът трябва да съдържа преки специалисти, които ще започнат работа в МБАЛ Девин, но такъв все още не е изготвен окончателно.До края на седмицата списъкът с декларации ще бъде готов, а местният парламент има готовност да свика отново извънредно заседание.

Трета точка от дневния ред бе изменение на част от текста, относно възнаграждението на одитора Лидия Карамитева. Сумата от 1500 лв. става 2000 лв.

Последната точка от дневния ред бе във връзка с преобразуване на дружеството МБАЛ. ОбС прие днес учредителен дружествен акт, с който новото дружество ще може да бъде вписано в търговския регистър.

Вирни се горе