ДГ „Синчец”: „Кметът Мелемов доказа за пореден път, че децата на Смолян са най-важни”

ДГ „Синчец”: „Кметът Мелемов доказа за пореден път, че децата на Смолян са най-важни”

Малчуганите, ръководството и родители от Детска градина „Синчец” – Смолян благодариха на кмета Николай Мелемов за поредната финансова подкрепа, с която стана възможно участието им на престижния Десети международен фестивал „Орфей“ в Италия.

Талантливите малки танцьори от Танцовия състав на детското заведение в Смолян с хореограф Олга Келевска представиха България на международната сцена и спечелиха второ място на престижното събитие.

„Наградата на нашите деца е придружена с купа и диплома за дебют на международна сцена. Съща така има и медали за участниците. Изказваме огромната си благодарност към кмета Николай Мелемови и зам.-кмета Венера Аръчкова за финансовата подкрепа. Господин Мелемов доказа за пореден път, че децата на Смолян са най-важни и трябва да се подкрепят“, каза директорка на ДГ „Синчец“ Юлияна Гавазова и поднесе благодарствен адрес на градоначалника. „Винаги съм казвал, че най-важни за нас са децата на Смолян, да растат здрави, щастливи, да се забавляват и изявяват, затова винаги ще ги подкрепяме”, каза Мелемов.

Фестивалът се проведе от 10 до 14 септември в Адриатическия курорт Лидо Ди Йезоло, Венеция, Италия. Той се организира всяка година от Арт център „Кърнолски” в сътрудничество с Италианската асоциация I.T.A.C.A Във фестивала участваха над 450 деца и младежи от 13 държави след които България, Италия, Полша, Румъния, Малта, Естония, Германия, Швеция, Литва, Беларус и др. Чаровните ни танцьори бяха най-малките участници в историята на фестивала „Орфей” в Италия.

Вирни се горе