Девинското село Лясково отбеляза традиционния си празник

Девинското село Лясково отбеляза традиционния си празник

Жителите и гостите на девинското село Лясково отбеляза традиционния си празник. Пред събралото се множество в с. Лясково кметът на град Девин Красимир Даскалов направи своеобразен отчет на свършеното от екипа от общинската администрация, подкрепян от по – голямата част от общинските съветници за с. Лясково, през последните две години. Той изтъкна помощта, подкрепата и доверието, които получава общинското ръководство от държавата, за реализацията на значими за Лясковчани инфраструктурни проекти.

“След подмяната на вътрешната водопроводна мрежа и отклоненията към домакинствата, предстои цялостно асфалтиране на улицата от центъра до горния край на селото. Пред завършване е изграждането на детска площадка в центъра . Изготвени са необходимите документи, с които Община Девин ще кандидатства за въвеждане на енергоефективни мерки ( ремонт на покрива, саниране и смяна на дограмата ) на сградата на читалището. Предстои и реконструкция на част от училището и изграждане на отоплителна инсталация – парно с котел на дърва и пелети . Така общия размер на инвестициите в с. Лясково ще надхвърлят 1 000 000 лв. Накрая най – искрено и чистосърдечно пожелах на всички жители и гости на Лясково, и на техните семейства да бъдат здрави, добри, да се обичат, да вярват и да си прощават, в името на добруването на всички нас!”, каза в словото си кметът Даскалов.

По-късно заедно със зам. областния управител Владимир Гърбелов той посети с. Чуреково. И там бяха поздравени жителите и гостите на селото по повод традиционния празник.

Вирни се горе