Девин отново е домакин на фестивала “Чуйте Девин”

 Девин отново е домакин на фестивала “Чуйте Девин”

За втора поредна година фестивала “Чуйте Девин” е събитие очаквано с интерес от всички, желаещи да се докоснат до българското.

Очакват се над 3 000 изпълнители и зрители от цялата страна да се съберат в сърцето на Родопите на 12 и 13 октомври. Зрелищно лазерно шоу ще освети изпълнението на над 100 гайдари на сцената на предстоящия арт- фестивал.Отново кулминацията в програмата ще бъде общото им изпълнение , като този път ефектът от мощния звук на гайдите ще бъде допълнително подсилен от уникално лазерно шоу. Събитието ще събере изпълнители и зрители от цялата страна за втора поредна година.

През двата фестивални дни на 12 и 13 октомври в Девин ще се изявят танцьори, певци и инструменталисти от цяла България. Всички те ще покажат неподражаемия си талант, ще представят песни, танци и уникални носии от всички фолклорни области на България и ще се забавляват заедно. Майстори занаятчии, майстори на народни инструменти, производители на народни носии и всички, които носят в душите и сърцата си неувяхващите български традиции, обичаи и ценности ще изложат свои изделия.

Очаква се специално за фестивала да се съберат и хиляди зрители, които да се наслаждават на изпълненията на талантливите артисти, на красивата природа на Родопите, топлите минерални извори и вкусните родопски специалитети.

Организатор на фестивала е Продуцентска къща “ЕНИ филм” в партньорство с Община Девин.

Фестивала се провежда под патронажа на кметът на община Девин Красимир Даскалов.

https://www.youtube.com/watch?v=4nzBTEYKevY

Вирни се горе