Областен информационен център проведе обучение за представители на общинските администрации

Областен информационен център проведе обучение за представители на общинските администрации

На 25 и 26 април 2018 г. в Девин, Областен информационен център – Смолян проведе обучение за представители на общинските администрации от област Смолян на тема: „Електронно кандидатстване и отчитане на проекти по ПРСР в ИСУН 2020 за представители на общинска администрация от област Смолян“.

Проектите по „Програма за развитие на селските райони“ 2014 – 2020 г. се подават електронно чрез Информационната система за управление и наблюдение – ИСУН 2020 / www.eumis2020.government.bg /, едва от няколко месеца и това е нов момент в работата на общинските администрации, на които занапред ще се налага да разработват, подават и отчитат своите проекти по ПРСР 2014-2020 единствено в ИСУН. Нововъведението ще улесни работния процес, тъй като чрез системата имате възможност да създадете и попълните своя електронен формуляр за кандидатстване, да прикачите всички необходими приложения към него и да подадете своето проектно предложение в удобно за вас време преди крайния срок за кандидатстване. Функционалностите на ИСУН 2020 позволяват на потребителите да влизат и да работят по проектното си предложение, да го променят и запазват преди самото му подаване. Подаването, отчитането, както и цялата комуникация с Управляващия орган вече се осъществява електронно, което значително улеснява достъпа до европейско финансиране.

По време на обучението присъстващите се запознаха с различните модули, среди и потребители на Информационната система за управление и наблюдение /ИСУН 2020/, сключване на договор в ИСУН 2020, подготовка и изпращане на пакет отчетни документи на проект по ПРСР 2014-2020, отговор на оценителна комисия чрез системата и др..

Лектор на обучението беше г-н Георги Стратиев – главен експерт в дирекция „Централно координационно звено“ на Министерски съвет. Всички присъстващи оцениха високо необходимостта от подобни обучения, а екипът на Областен информационен център – Смолян остава верен на мисията си да предоставя актуална информация относно европейското финансиране.

Вирни се горе