Девин и Велико Търново с призовете в „Кмет на месеца”

Девин и Велико Търново с призовете в „Кмет на месеца”

Даниел Панов и Цветалин Пенков са сред отличниците в туризма

Още двама кмета допълниха списъка на победителите в конкурса “Кмет на месеца”, организиран за пети пoреден път от Портала на българските общини kmeta.bg. Градоначалникът на Велико Търново Даниел Панов спечели с онлайн гласуване приза “Кмет на юли”, на тема “Туризъм”. Сред общините с население под 20 000 жители победител е кметът на Девин Цветалин Пенков.

Каба гайда и “Бела съм, бела юначе” звучаха на официалното връчване на наградите, в галерия “Ракурси” в София. Изпълнението на родопските песни бе поздрав за победите и организатори.

“Конкурсите са показателни какво работят кметовете всеки ден. А те са по-важни от министрите, защото са до хората и реално се сблъскват с проблемите, каза изпълнителният директор на Бранд Медия България Боян Томов. "Искам да благодаря на kmeta.bg за инициативата. Това е достойна номинация за всички колеги, защото тя показва какво правят за градовете си. Велико Търново кандидатства за Европейска столица на културата и заедно с другите градове се надявам да защитим кандидатурата си на финала през септември. 21,6% е ръстът на туристите в сравнения с миналата година. Градът се наложи като туристическа дестинация не само за България, а и за света”, каза кметът Даниел Панов след награждаването.

Той е един от основателите на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, през 2003 г., която организира първите изложения за културен туризъм. Развълнуван и емоционален бе и колегата му Цветалин Пенков – кмет на Девин, който спечели конкурса сред общините с население под 20 000 жители.

“Аз се вълнувам, защото тази номинация и първото място е признание за екипа на общината, на партньорите и населението. Наградата ни дава кураж и показва, че сме на прав път. А градът ни го заслужава.”, каза Цветалин Пенков.

Девин се превърна в любимо място за българи и чужденци, има уникална природа ш може да се посреща туристи целогодишно., коментира Константин Занков от “Института за анализ и оценка в туризма”.

Вирни се горе