Девиин отново се превърна в център на българския фолклор

Девиин отново се превърна в център на българския фолклор

Девин отново се превърна в център на българския фолклор днес, като събра народни танцьори от всички краища на България на поредния фестивал „Девин Денс Фест”. Красотата на българските танци и хора за четвърти път бе демонстрирана в Девин от пъстри фолклорни любителски ансамбли, клубове и школи.

Фестивалът започна с дефиле на групите участници, които по традиция под звуците на родопски каба гайди извиха огромно кръшно хоро пред сградата на Община Девин, след което преминавайки през центъра на града, стигнаха да сцената пред Дома на културата. Началото на надиграванията бе поставено от кмета на община Девин, Красимир Даскалов, който благодари на всички участници, че са откликнали на поканата да бъдат в града ни днес на четвъртото издание на „Девин Денс Фест”, пожела им да бъдат здрави, да не спират да танцуват и догодина отново да бъдат част от традиционния вече фестивал.

В първи кръг всяка от групите изиграха по две хора, а във втори кръг всички групи изиграха едновременно популярни български хора. Вечерта приключи с награждаване на участниците от кметът на общината Красимир Даскалов.

Вирни се горе