Детските градини и ясли отварят и в община Златоград на 1 юни

Детските градини и ясли отварят и в община Златоград на 1 юни

В Община Златоград детските градини и ясли ще започнат работа от 01.06.2020 г. Директорите на детските заведения ще осигурят изпълнението на изискванията в Мерките за организиране на дейностите в детските градини и ясли след възстановяване на приема на деца. Целта на тези мерки е постепенно и контролирано възобновяване на дейността в условията на COVID – 19.

До 1 юни трябва да се осигурят строги санитарно-хигиенни условия. Ще бъдат допускани само деца, които са записани в съответната детска градина или ясла през учебната 2019 -2020 г. Температурата на всяко дете ще се мери на входа на детското заведение. Подновяването на посещението на детската градина или ясла може да стане само по желание на родителите и с изричното условие, че са запознати и декларират, че ще спазват новите правила на работа, за което ще подписват Декларация по образец. За подновяване на посещението в детската градина не се изисква представянето на медицинска бележка. След предварителна консултация с личния лекар ще се преценя посещението на градините от деца със СОП и хронични заболявания.

В тази връзка отговорността за решението за посещаване на детската градина остава изцяло за родителите, доколкото към момента няма мярка, която да гарантира напълно безопасността на децата, които посещават детската градина в условията на пандемията от COVID-19. В настоящата ситуация единствената сигурна и безопасна среда с гарантирана физическа дистанция е домашната, затова е препоръчително децата, за които има възможност да се грижи възрастен, да останат вкъщи. Всяко детско заведение само организира работата си при спазване на строги противоепидемични мерки.

Вирни се горе