Детски площадки и игрища искат да изграждат по проекти в община Девин

 Детски площадки и игрища искат да изграждат по проекти в община Девин

В община Девин има населени места, където учат по над 50 ученици ,а нямат баскетболно игрище,както и детски площадки които са в окаяно състояние. По този повод общината кандидатства с проекти по ПУДООС, съобщи Ангел Ликов – специалист в отдел “Туризъм” в община Девин.

Работим по проекти свързани с национална кампания за чиста околна среда. Има отправени покани към кметства на общини, училища и детски градини. Помощта, която се отпуска на кметства е до 10 000 лева, а за училища и детски градини – до 5 000 лева. Вчера изтече срока, има подадени заявки за няколко учебни заведения и шест кметства, съобщи Ликов. Специалисти от администрацията са изготвили снимков материал в населените места за окаяното състояние на детските площадки там. По този проект като допустими разходи се включват ремонт на детски площадки, съоръжения, подмяна на детски площадки или създаване на такива на места, където няма. Също почистване на дерета, речни корита, озеленяване на територии и площи, обясни Ликов.

Община Девин в частност кандидатства с проект за възстановяване и обновяване на парк „Острова“, за нови съоръжения на детската площадка и други. До месец ще имаме отговор колко проекта са ни одобрени, но за миналата година общо за цялата област са били одобрени 4 или 5 проекта, допълни специалистът по туризъм.

Вирни се горе