Дадоха старта на националната кампания за бизнеса "Успешни заедно"

Дадоха старта на националната кампания за бизнеса "Успешни заедно"

Днес, в Областен информационен център (ОИЦ) – Смолян се проведе пресконференция, с която се даде старт на националната кампания, насочена към бизнеса под надслов „Успешни ЗАЕДНО“. Инициативата се реализира от Мрежата от 28 информационни центъра, част от които е ОИЦ – Смолян и ще се проведе в периода 22 март – 9 май 2016 г.

Целта на кампанията е да се включат фирми от областта, които изпълняват или са изпълнили проект с европейски средства за да популяризират постигнатите резултати сред обществеността, като едновременно с това екипът на ОИЦ – Смолян ще представи новите възможности по оперативните програми 2014-2020 г. за подкрепа на бизнес идеи.

Експертите от Областния информационен център планират провеждането на поредица от събития в рамките на кампанията. През месец април ще се проведат „Дни на отворените врати“, където представители на медии, младежи и граждани ще посетят фирмите, проявили интерес към инициативата. Там заинтересованите лица ще получат повече информация за това как проектът е подобрил работата на фирмата и какви са новите възможности за европейско финансиране. В началото на месец май ще се проведе бизнес форум, на който ще вземат участие представители на фирмите, пряко включени в инициативата, както и други на територията на област Смолян. На форума експерти на ОИЦ – Смолян, Бюро по труда – Смолян, Кариерен център – Смолян и представители на ИАНМСП ще представят актуални възможности за кандидатстване по оперативните програми 2014-2020 г. и ще се проведе дискусия относно вижданията на бизнеса по отношение на опростяване на достъпа до Европейските Структурни и Инвестиционни фондове / ЕСИФ/.

Националната кампания „Успешни ЗАЕДНО“ ще приключи на 9 май 2016 г. – Деня на Европа с голямо заключително събитие, на което ще се проведе изложение на продукти/услуги от страна на бизнеса, викторина за младежи и концерт.

Вирни се горе