Чистят по спешност две улици в квартал Райково

Чистят по спешност две улици в квартал Райково

Чистят по спешност две улици в квартал Райково след намесата на зам.-кмета на община Смолян арх. Георги Даскалов,съобщиха от фирма “Титан Клинър”.

По нареждане на зам.-кмета на община Смолян арх. Георги Даскалов служители на фирмата по чистота “Титан Клинър” започнаха почистване на улиците “Боровец” и “Станковица” в кв. Райково.

10 служители от звеното по чистотата метат двете улици и почистват канавките и дъждопреливните шахти от хвърленият през зимата пясък за опесъчаване, както и от свлечените от скатовете камъни и пръст. Арх. Даскалов посети двете улици след сигнал от граждани, които алармирали, че двете шосета се нуждаят от почистване. След събирането на инертните материали, двете пътни отсечки ще се измият.

Зам.-кмета се запозна и с работата по почистването на улица “Тракия”. Очаква се тази вечер събирането на пясъка и отпадъците след пролетното почистване на най-дългата отсека между Райково и Устово да приключи. В момента по улицата работят три трактора, три самосвала и 40 работника на фирмата. В следващите два дни улицата ще се мие. От утре започва извозването на пясъка от околовръстното шосе на Смолян.

Арх. Даскалов инспектира и свлачищата, които през уикенда затвориха главен път Смолян- Мугла. Земните маси се свлякоха след обилните дъждове в района, като около 100 кубика, камъни, пръст и дървета блокираха шосето за 15 часа. Веднага след сигнала в община Смолян, арх. Даскалов разпореди екипи на “Титан” да започнат аварийно разчистване. Зам.-кмета се увери, че пътното платно е проходимо за автомобили. На по-късен етап ще се предприемат мерки за укрепване, тъй като все още има сняг.

Вирни се горе