Четвърти общински турнир по футбол за мъже - 2018 г. приключи в Чепеларе

 Четвърти общински турнир по футбол за мъже - 2018 г. приключи в Чепеларе

За поредна година село Павелско бе домакин на турнира по футбол за мъже. В първенството взеха участие 8 отбора от населените места на територията на община Чепеларе. Отборите се съревноваваха в две групи, като се изиграха срещи- всеки срещу всеки. Втория ден се играха полуфинали и финали.

Отборите бяха от Чепеларе – „Флирт” – Чепеларе, ФК „Рожен“, отбор от с. Павелско, с. Хвойна, „Персенски орли“ от с. Орехово, „Орел“ от с. Малево, най-младия отбор от с. Богутево, дебютира тази година и отбор от с. Забърдо.

По време на турнира всички отбори отдадоха почит пред Паметника на загиналите във войните жители на с. Павелско. Поводът бе 2 юни – Денят на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Бяха положени венци и цветя пред Паметника, а паметта на загиналите беше почетена с едноминутно мълчание.

Отборът на с. Малево “Орел“ безспорно си заслужи титлата фейърплей на тазгодишния турнир. Мачовете бяха оспорвани, а публиката беше многобройна и подкрепяше фаворитите си. За тяхната всеотдайност по време на финалите се разигра томбола, а наградите се осигуриха от анонимен футболен фен от Павелско.

Първо място в крайното класиране на Четвърти общински турнир по футбол за мъже се класира отборът на с. Павелско, като при тях отиде приза и за най-добър вратар и за голмайстор – Мартин Калайджиев – 7 гола. Второ място зае отборът на с. Хвойна и на трето място е ФК „Флирт“ от гр. Чепеларе.

Следващата арена на футболни изяви тази година ще бъде в с. Орехово – 22-23 септември 2018 година.

Вирни се горе