Четирима ще плащат 2500 лева на пребит в дискотека в Девин

Четирима ще плащат 2500 лева на пребит в дискотека в Девин

Младежът ядосал компанията, след като обидил един от тях, че не може да пее.

Четирима ще плащат солидарно 2500 лева на пребит в дискотека в Девин. Окръжният съд в Смолян призна за виновни четирима младежи от с. Змейца за побоя.

Около 5.30 часа сутринта на 7 януари м.г., в клуб – дискотека в Девин, Н. А. С., А. Н. С., Е. Л. С., и С. Р. Т. пребили И. В. Б. от град Девин. От побоя младежът получил травма на лицето с кръвонасядане и оток на дясна скула, ляв клепач и носа с три белега от повърхностни разкъсно-контузни рани, частичносчупване на коронките на първи горен ляв зъб и долните два централни резци, както и разкъсване по лигавицата на долна устна.

Четиримата са осъдени на пробация от 6 до 8 месеца и 2500 лева обезщетение за неимуществени вреди заедно с лихвите и още 170 лева да платят на пребития за имуществени вреди за счупения зъб. Съдът отхвърли предявените от набития мъж искове за обезщетение от 10 000 лева. Решението на окръжните магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване.

Преди решението за побоя, в отделно дело, набитият младеж пък бе признат за виновен и бе наказан да плати 500 лева обезщетение на един от групата от Змейца, за това че му казал в дискотеката, че не може да пее и „да си навре микрофона в ..“.

Обиденият Н.А.С. излязъл същата вечер със съпругата си и тяхно приятелско семейство на ресторант в Девин, а след това отишъл със съпругата си в дискотеката. Към тях по-късно се присъединили синът му и негов приятел. Около 5 часа мъжът поискал от дисководещия микрофона и го помолил да му пусне песен, която харесвал и искал да изпее на микрофона, за да поздрави собственика на дискотеката. Запял песента на бара, но по време на изпълнението му към него се приближил И.В. Б., който не познавал и му казал „ей, батка, много хубаво пееш, но ако спреш ще е по-добре и си наври микрофона в …“.

След като пял на бара Н.С. минал покрай масата на И.В.Б., който се заяждал с него и се разразил се скандал. И.В.Б. го предизвивал да излязат да се бият. Последвало меле. Н.С. ударил И.В. Б. в главата с кроше и младежа паднал на земята. Друг младеж се застъпил за падналия си приятел и също отнесъл юмрук в лицето. В същото време другите трима от Змейца, сред които и жената, засипвали с ритници и юмруци падналия на земята девинчанин. Последвало тупаник между двете компании, при което един си тръгнал с синьо око, друг – със счупени две ребра, след като бил ударен със стол тип „щъркел“. Пребитият младеж отишъл в тоалетната, но компанията на обидения „певец“ го последвала и го засипала с нови ритници и юмруци, докато бил свит на кълбо на земята, стана ясно в съдебна зала.

Вирни се горе