Чепеларе продължава социалната услуга "Обществена трапезария"

  Чепеларе продължава социалната услуга "Обществена трапезария"

На основание Заповед РД 01-976/21.12.2013 г. за реда и условията за финансиране на дейностите по Обществените трапезарии за периода октомври2014 г. – декември2014 г. от Фонд „Социална закрила” по реда на чл.27 т.3 от Закона за социално подпомагане.

Проектът ще се реализира в периода: 01 октомври 2014 г. до 31 декември 2014 г.

В този период всеки работен ден, на одобрените потребители ще бъде осигурен топъл обяд, който ще получават от Пункта за раздаване на храна към детска млечна кухня, включващ: супа, основно ястие и хляб.

От услугата в град Чепеларе ще се възползват потребители, които отговарят на условията за целева група по проекта:

Лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл.9 от ППЗСП;

Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях;

Самотно живеещи лица и семейства получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност/

Скитащи и бездомни деца и лица.

Желаещите да ползват услугата могат да подадат заявление/по образец/ на ул.”Беломорска”№ 46, 1 етаж, стая №2 /бившия колеж на СОУ „Васил Дечев”/ в срок от 01 до 12 септември 2014 година, от 9:00 до 12:00 часа и от 14:00 до 17:00 часа.

Комисия, определена със Заповед на Кмета на Общината, включваща представители от общинска администрация –Чепеларе и Дирекция „Социално подпомагане” – Смолян, ще извърши подбор на лицата подали заявления за ползване на социалната услуга „Обществена трапезария”, съгласно Методика за обхват, ред и условия за финансиране на проектни предложения за разкриване на „Обществени трапезарии”.

Необходими документи: медицински ( ТЕЛК, НЕЛК или ЛКК); справка за размера на пенсията /дохода; документ за това, че лицето е безработно/учащ; удостоверение за семейно положение. Същите документи е необходимо да се подадат и за съпруг/а или лицата, с които се съжителства. Заявление-декларация за ползване на услугата от дете се подава от неговия законен представител.

Вирни се горе