Чепеларе и Лъки все още са без ток

Чепеларе и Лъки все още са без ток

EVN България продължава възстановителните дейности във високите части на Родопите,съобщиха от дружеството.

През изминалото денонощие екипите на дружеството успяха да направят физически обход и да локализират голяма част от проблемните зони.

Към 14:00 ч. на 08.01.2012 г. с нарушено електрозахранване във високите части на Родопите остават населени места основно в област Смолян, където снеговалежът продължи и през изминалото денонощие. Единствените големи населени места в областта, които към момента имат проблеми със захранването, са Чепеларе и Лъки. Причината е падането на дърво върху въздушен електропровод вчера следобед, което е довело до усукване на железен стълб и отново е прекъснало електрозахранването след като екипите на EVN България бяха укпели да го възстановят по-рано през деня. Проблемната ситуация с достъпа и физическата доставка на материали до повредения стълб е причината за забавяне на възстановителните дейности, които се очаква да приключат в близките часове.

Екипите на EVN България изчакват също разчистването на пътя до с. Мугла, за да започнат и там възстановителни дейности, като за целта са осигурени необходимите материали.

В дружеството продължава да действа кризисен щаб, който ще функционира до нормализиране на обстановката. Както и досега, EVN България ще продължи да информира своевременно и в изпълнение на чл.29. ал.4 от Наредба № 10 от 9.06.2004 г за промяната в ситуацията с електрозахранването на територията на дружеството..

Вирни се горе