Община Смолян ще поиска безвъзмездно имоти от три министерства

Община Смолян ще поиска безвъзмездно имоти от три министерства

Община Смолян ще поиска имоти с отпаднала необходимост от Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи и Министерството на образованието, младежта и науката.

С решение на Общинския съвет в Смолян, кмета Николай Мелемов е упълномощен да поиска имотите, които да станат общинска собственост.Това са бившите складове на Гранични войски в местността “Табаково”, взривните складове с погреби в местността “Забацко”, както и три сгради в село Стойките.

Имотът на бившите гранични войски в “Табаково” е с площ от 38054кв.м. , на които местната администрация има намерение да реализира бъдещи инициативи. Имотът на военните с отпаднала необходимост в “Забацко” е с площ от 151 816кв.м. Целта е общината да организира целесъобразно имота, който е определен като земеделска земя, след като военните си събраха пазените с години боеприпаси и техника.

В село Стойките общината ще поиска безвъзмездно от образователното министерство собствеността върху три сгради- бившото училище, детската градина и бившия дом за деца, лишени от родителска грижа. Целта е общината да увеличи собствеността си в курортни селища, за да може в бъдеще да се подпомогнат инвестиционни намерения на инвеститори.

Вирни се горе