Броят наново бюлетините от изборите в Неделино

Броят наново бюлетините от изборите в Неделино

Административен съд – Смолян наново стартира днес делото относно оспорването на изборните резултати в община Неделино. Това се налага, след като състав на Върховния административен съд (ВАС) върна делото за ново разглеждане в Смолян. Припомняме, че делото стартира по жалба на Стоян Беширов, който според решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) – Неделино загуби изборите от Боян Кехайов и последният встъпи в длъжност. Административен съд – Смолян вече има едно решение по казуса, като отхвърли претенциите на Беширов и остави в сила решението на ОИК.

„Започна наново преброяването на всички бюлетини от избирателните секции, които са 23 и при всяка вероятност то ще продължи и утре“, коментира предсeдеталят на Административен съд – Смолян Игнат Колчев. Той бе категоричен, че съдът ще спази всички срокове и в 14 – ет дневен срок, след приключване на делото ще излезе с решение.

Заради решението на ВАС, Общински съвет – Неделино излезе с нарочна декларация, с която призовава всички институции това положение в родопската община да приключи възможно най-скоро. Според съветниците кметската сага в Неделино е само в ущърб на нормалното развитие на общината.

Вирни се горе