Бойко Борисов в Доспат: Догодина пак съм в Доспат и ще играя футбол с учениците

 Бойко Борисов в Доспат: Догодина пак съм в Доспат и ще играя футбол с учениците

Премиерът Бойко Борисов откри най-голямата в Смолянска област спортна зала

Главната зала е предвидена с 350 места и възможност за използване за различни видове спорт – баскетбол, волейбол, като би могла да бъде подредена и за други видове спорт, като тенис, бадминтон, борба, бокс, джудо, футбол на малки вратички. Съществена особеност представлява възможността на залата да бъде използвана като място за провеждане на различни културно-развлекателни мероприятия, като концерти и спектакли. Максималният брой на посетителите при такива мероприятия може да бъде до 1 000 човека.

Спортната зала е мечта за Доспат от 30 години. За нея е подаден проект по Програмата за селските райони по времето на първия кабинет на Борисов, каза досегашният кмет Доспат Антим Пържанов. Той разказа накратко за многото проекти, които са се реализирали в мандатът му и благодари на екипа му за изпълнението им, към фирмата изпълнител “Агромах”. Благодарност поднесе и към Премиера, като каза, че благодарение на ГЕРБ в община Доспат се реализираха и изпълниха успешно толкова много проекти. Кметът Пържанов не пропусна да спомене отново асфалтирането на пътя Батак-Доспат. Само ГЕРБ чуха гласовете на жителите на една малка родопска община, колко голям проблем беше този път.

Кметът изиска от Правителството в лицето на Бойко Борисов, че за общината има два неотложни проблема, които трябва да се решат: това е санирането на най-голямото учебно заведение СОУ “Д.Благоев” и ремонт на покрива, както и ремонт на градския стадион. При направени КСС-та стойността на тези два проекта е около 1,5 милиона, каза Пържанов.

„Тъй като сме в кампания и да не звучи като агитация догодина обещавам да дойда отново в Доспат, ще посетя училището и ще поиграем футбол с учениците“, каза премиерът, давайки да се разбере, че ще отпусне средства за саниране на СОУ “Д.Благоев” – гр.Доспат, цялостен ремонт на покрива както и ремонт и на стадиона до него. Пожелавам на жителите да бъдат живи и здрави и с радост да си ползват новата придобивка, каза още Премиерът.

Борисов откри символично и ремонтирания път с. Барутин – Владово дере – с. Бръщен и Владово дере – с. Црънча с 5 686 587,77 лева.

“Вестник на община Доспат”

Вирни се горе