Богата и разнообразна програма подготвя община Смолян за предстоящите Майски културни тържества

Богата и разнообразна програма подготвя община Смолян за предстоящите Майски културни тържества

Богата и разнообразна програма подготвя община Смолян за предстоящите Майски културни тържества,съобщиха от община Смолян. Те започват още в края на м.април с откриване на традиционна майска изложба на група художници в КДК-Смолян на 29 април от 18 часа.

На 30-ти ще бъдат открити Майските тържества в театъра с концертна на НУФИ-Широка лъка от 18 час. Започват и празниците на населените места от общината. Първият ще бъде в с. Градът – на 1 май,а на 3-ти в с.Търън ще се проведе Общоселски курбан за здраве,на 4-ти май са празниците в селата Влахово и Букаците,след което и празника Предой в с.Кошница.

На 9-ти май – когато ще се бележи 68 г. от победата над хитлерофашизма и Деня на Европа са предвидени много разнообразни прояви. В периода 13-17 май ще се проведе и Националната библиотечна седмица „Развити библиотеки за развито общество. По този повод РБ-Смолян гостува на детски градини от Смолян,където ще представи литература за деца.

В Държавен архив-Смолян ще се отбележи 110 години от Илинденско-преображенското въстание – документи за ВМРО, съхранявани в ДА-Смолян” – на 17 май.

По повод Международния ден на музеите РИМ-Смолян организира прояви на 18-ти май. Същия ден в с.Момчиловци ще бъде открит барелеф на Стою Шишков в училището и ще се проведе викторина „Живот и дело на Стою Шишков”.

На 24-ти май – Деня на българската просвета и култура ще се отбележи в зала 1 на театъра. Майските културни тържества ще бъдат закрити на 31 май в зала 1 на смолянският театър с юбилеен концерт „60 години ФА „Манол Радичев” – с.Гела.

Вирни се горе