АРО обучава служители на културен туризъм по проект

АРО обучава служители на културен туризъм по проект

Асоциацията на родопски общини организира в Смолян тридневно обучение за служители, които работят в сферата на културния туризъм. Обучението ще се проведе от днес (25 юни) до 27 юни 2012 в административната сграда на българо-германския център за професионално обучение и в него ще участват експерти от общини от област Смолян-членове на АРО , които работят в сферата на културата и туризма, както и представители на културни институции.

Някои от темите, включени в учебната програма, са „Видове туризъм и какво трябва да знаем за тях”, „Културен туризъм. Видове културен туризъм”; „Възможности за създаване на общ туристически продукт между България и Гърция”, „Добри практики в сферата на културния туризъм в Гърция и България”, „Приключенски туризъм в Родопите” и др.

Обучението ще бъде открито от Николай Мелемов -кмет на Община Смолян и председател на УС на Асоциацията на родопски общини,съобщи Златка Николова-Изпълнителен директор на Асоциация на родопски общини.

Предстоящото обучение е част от проект „Популяризиране на културното наследство на Еврос и Смолян чрез алтернативен туризъм”/ Еврос-Смолян-Пътят на културата, а финансирането е от програмата „Европейско териториално сътрудничество Гърция-България” (2007-2013) чрез Европейския фонд за регионално развитие и национални средства на Гърция и България. Проектните дейности се изпълняват от Асоциацията на родопски общини (България) и Регионалната асоциация на общини на Източна Македония и Тракия (Гърция).

Вирни се горе