Архитектурен проект, реализиран на Смолянски езера е номиниран в конкурса „Сграда на годината”

Архитектурен проект, реализиран на Смолянски езера е номиниран в конкурса „Сграда на годината”

Комплекс „Маунтийн Лейк” е номиниран в конкурса „Сграда на годината”, в категория „Хотели”,съобщиха от пресцентъра на община Смолян.

Mountain Lake се намира в едно от най-красивите кътчета на Родопите – на 1500 м надморска височина, в непосредствена близост до живописните карстови езера. Състои се от 18 апартамента, разпределени в 3 отделни секции с ниска етажност и традиционен архитектурен стил. Хотелът разполага с модерна и луксозна обслужваща зона.

За да се съхрани биоразнообразието в региона, озеленяването на Mountain Lake е планирано по начин, който се вписва отлично в характерната околна среда. Съществуващите еко-пътеки, които години наред са маркирали любими туристически маршрути, са подобрени и допълнително са изградени нови, през които да се минава безпрепятствено. В района вече са поставени и над 20 къщички за птици, които помагат за запазването на орнитоложкото разнообразие на Родопите. Поставянето на хранилки за сърни и елени, които с наближаването на зимата вече се използват от дивите животни, е друга успешна инициатива на комплекса.

Районът на Смолянските езера притежава уникалнa природнa даденост – отрицателна йонизация на въздуха, която влияе изключително благоприятно на човешкото здраве. Гъстите иглолистни гори произвеждат фитонциди, които правят въздуха особено здравословен за хора с алергии и заболявания на дихателните пътища. Това богатство е основна притегателна сила за всеки, който търси естествена природна среда и качествен еко–туризъм.

Вирни се горе