Анастас Караджов от КРОС положи клетва като общински съветник

Анастас Караджов от КРОС положи клетва като общински съветник

28-годишният Анастас Караджов от „Коалиция за развитие на община Смолян“ (КРОС) положи клетва като общински съветник в началото на днешното редовно заседание на Общински съвет-Смолян. Той влиза на мястото на бизнесмена Кирил Асенов, който подаде оставка като общински съветник, причината бе противоречие с нови промени в закона, в който се казва, че общински съветник няма право да е едноличен търговец, съдружник, акционер и член на дружество, което има сключени договори с общината. Решението му бе лично и съобразно изменения в Закона за местното самоуправление и местната администрация, влезли в сила от 19 януари 2018 г.

Анастас Караджов е от Смолян. Собственик на магазини, занимава се с поддържане и обслужване на вендинг машини и търговия на дребно. Средното си образование е завършил в ПМГ „Васил Левски“ през 2008 г., специалност „Математика и информатика с немски език“. Завършил е кинезитерапия в ЮЗУ „Неофит Рилски“ . Председател е на ЛРД „Райково“.

„Смятам, че за да задържим младите хора, трябва да се работи активно в тази насока и затова мисля, че ще бъда полезен като член на Постоянната комисия по здравеопазване, младежта и спорта“, каза Караджов.

Заседанието продължи с разглеждането на 49 докладни записки, включени в дневния ред на сесията днес.

Вирни се горе