80 първокласника в община Доспат прекрачиха прага на родното училище

80 първокласника в община Доспат прекрачиха прага на родното училище

Откриваме нормална учебна година в община Доспат, каза секретарят на община Доспат инж. Веселин Калфов днес по време на официалното откриване на учебната година в двора на СУ “Д. Благоев” – гр.Доспат. Тържествено беше открита новата учебна година в осем училища и седем детски градини в община Доспат.

Тази година 80 първокласници ще прекрачат за първи път прага на училището, а общият брой на учениците е 684 в осемте населени места на Общината. Пред погледите на родители, общественици, ученици, учители тържествено беше открита учебната година от 10 часа в двора на най-голямото училище в община Доспат – СУ “Д. Благоев”. Тук ще се обучават 334 ученици от 1 до 12 клас. Първокласниците от общинския център за първи път ще се обучават в изцяло ремонтираната сграда на средното училище на ул. “Кап. Петко Войвода” № 2. Изключително приятно се изненадаха учениците и родителите от изцяло новите класни стаи и средата, в която ще се обучават децата им.

По традиция учебната година я откри директора на училището, а официален гост на тържеството беше секретарят на Община Доспат инж. Веселин Калфов, който поздрави всички от името на Кмета. В училището тържеството започна с издигане на националния флаг, изслушване на химна и посрещане на училищното знаме. Предвидена беше и музикална програма.

За “Вестник на община Доспат” Калфов съобщи, че в община Доспат се открива нормална учебна година, учебните звена са подготвени за предстоящия зимен сезон, учебници са осигурени навсякъде, няма незавършени ремонти.

В община Доспат защитените училища са четири – тези в с.Чавдар, с.Бръщен, с.Црънча и с.Любча, а от тази година Общината е предложила и три детски градини да придобият статут на защитени – тези в с.Бръщен, с.Црънча и с.Любча.

Вирни се горе