5-10 см е новата снежна покривка в Смолянко, няма затворени пътища

5-10 см е новата снежна покривка в Смолянко, няма затворени пътища

Въпреки продължаващия снеговалеж в Смолянска област пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими и се справяме със зимната обстановка. Това каза Адриан Петров – зам.-областен управител на област Смолян. Новата снежна покривка от тази нощ е между 5 и 10 см. Няма нови въведени ограничения в движението в областта.

Пътната обстановка на територията на област Смолян е нормална и проходима при зимни условия, съобщиха от Областното пътно управление в Смолян. Единствените ограничения на този етап са за товарните автомобили полуремаркета през проходите „Печинско“ и „Рожен“, където те трябва да са задължително с вериги. През „Превала“ камионите могат да се движат само без ремаркета и полуремаркета. Има ограничения и по пътищата Батак-Доспат от границата с област Пазарджик до разклона за Сърница, където товарните МПС-та трябва да са без ремаркета и полуремаркета, в участъкът Девин-Доспат-Гоце Делчев – всички товарни коли трябва да са задължително с вериги, както и по пътя Девин-Махалково. Остава в сила и изискването за вериги на всички автомобили на територията на община Рудозем. „Съветваме шофьорите, които тръгват днес на път, задължително да имат вериги в колите си“, коментираха отще от Областното пътно управление – Смолян.

Без електрозахранване на територията на областта са селата Влахово, Търън и махалите, които се захранват от електропровода в тази посока, както и в района на маданското село Средногорци. Екипи на електроразпределителното дружество са на място и работят по отстраняването на авариите.

120 см е снежната покривка в Пампорово и продължава да вали сняг, съобщиха за от Планинската спасителна служба към Българския червен кръст в курорта. Условията за ски са добри. Пистите са обработени, работят и лифтовите съоръжения. През изминалото денонощие в службата не са получавали сигнали за изгубени или бедстващи хора.

Вирни се горе