30 см. нова снежна покривка, в цялата област - с вериги

30 см. нова снежна покривка, в цялата област - с вериги

Силен сняг валя цяла нощ в Смолянско и пътната обстановка се усложни. В областния град новата снежна покривка минава 30 см. и със стария сняг вече е над 60 см. Въведени са ограничения на движението, като всички автомобили в града и региона трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета.

В Смолян 15 машини на “Титан Клинър” разчистват общинските улици. Все още не са почистени голяма част от второстепенните и третокласни улици, които са временно затворени. Приоритетно се поддържат линиите на градския транспорт, пътищата към болницата, администрациите и др. Почистват се и направленията към Мугла и Турян, съобщиха от пътноподдържащата фирма.

Обилен сняг валя в Чепеларе и Мадан, като и там всички автомобили трябва да са с вериги. Заради изключително влошената обстановка от “Титан Клинър” призовават гражданите днес да не излизат с автомобилите си ако не им се налага по спешност. Отправя се апел и да не се паркира в близост до пътните платна, за да не се затруднява почистването им. Обилен сняг вали и в района на проходите Рожен, Пампорово и Превала. На Рожен снежната покривка минава 194 см. като тя е истински рекорд за последните години. Температурата в Смолян е минус 5 градуса, а на Рожен – минус 9,6 градуса.

Вирни се горе