238 души от Смолянско замалко да останат без заплати, сметките им били в КТБ

238 души от Смолянско замалко да останат без заплати, сметките им били в КТБ

Благодарение на бързата реакция на главния финансист на община Смолян Венера Аръчкова, 238 души, които работят по различни програми чрез Бюрото по труда не останаха с блокирани възнаграждения в скандалната КТБ.

След като през месец юни назря конфликта с банката, община Смолян посъветва хората да представят писма със сметки от други трезори, а тези които не разполагаха им бяха разкрити.

Общият брой на новоразкритите сметки е 97 или над 50 процента. Хората разчитат основно на тези пари, нямат други доходи и затова трябваше да действаме бързо, обясни Аръчкова. Това са били възнагражденията им за месец май, които се изплащат в края на юни.

Агенцията по заетостта превежда средствата на община Смолян и тя ги превежда на хората по сметки в Корпоративна търговска банка. Ако не беше своевременната реакция на общинската администрация средствата щяха да останат блокирани, а хората без пари, обясниха оттам.

Сега в края на юли трябва да се извършат плащанията за месец юни и тогава ще се разбере от коя банка ще пристигнат средствата за разплащане на възнагражденията на работещите по програмите.

Вирни се горе