1500 лв. глоба за бракониер на яз.Доспат

1500 лв. глоба за бракониер на яз.Доспат

Касационен състав на Административен съд – Смолян потвърди решение №191/22.12.2015г. на Районен съд – Девин, с което е потвърдил наказателно постановление, издадено от Началника на Отдел “Рибарство и контрол – Южна България” при ГД"РК"-ИАРА, съобщиха от Административния съд в Смолян.

Делото беше образувано по жалба на К.С.Н от гр. Гоце Делчев.

Наказателното постановление е издадено за нарушение по чл.17, ал.1 ЗРА, на основание чл.91, ал.4 и чл.56, ал.1 ЗРА от Началника на Отдел “Рибарство и контрол – Южна България” при ГД"РК"-ИАРА. През лятото на 2015г. К.Н. устроил лагер на брега на яз.Доспат и вечерно време уплътнявал излета с риболов по стопански начин – с хрилна мрежа дълга 50м. В денят, в който е установено нарушението, служителите на ИАРА от 15-20м. скрити в храстите наблюдавали нарушителя и след пускането на мрежата го помолили да я извади. В нея били хванати вече 4 костура, 3 червеноперки и 2 каракуди. За деянието е наложена глоба в размер на 1500лв.

С решението си магистратите приеха, че решението на районния съд е правилно и не са допуснати нарушения на процесуалните правила.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

Вирни се горе